
Het begin
In het begin van de 50’er jaren trok Cor Heezen met zijn groenten wagen Rotterdam-Zuid in om zijn verse handel te verkopen.
1950Het begin
De eerste groente winkel aan de Schere

De eerste groente winkel aan de Schere
De bestel wagen

De bestel wagen
De groentewinkel verhuisd naar de Langenhorst 243

Met de Indische toko begint het eigenlijk allemaal in 1964. Bij wijze van experiment richt Cor Heezen. een klein gedeelde van zijn traditionele groentewinkel in voor de verkoop van Indische produkten. Deze vraag is ontstaan door toenemende Indische gemeenschap die in de wijk vanuit het voormalige Indië word gehuisvest. De Indische mensen in Rotterdam weten de toko van Heezen al snel te vinden dit vooral dank zij de mond-op-mond reclame. Het roer gaat pas echt om bij Heezen na een jaar als er door de komst van allerlei supermarkten in de buurt de concurrentie alleen maar groter werd. Om het assortiment goed te leren kennen, gaat hij zondags in de keuken van een Indische restaurant werken. Door veel te vragen word de kennis van de Indische keuken steeds groter en het enthousiasme groeit.
1964De groentewinkel verhuisd naar de Langenhorst 243
Verhuizing naar Sluzenkamp

In 1967 het magazijn verhuisd naar de overkant van de straat naar de Sluzenkamp en de toko word helemaal ingericht met Indische produkten en nu was toko Cornel geboren. Er word ook een keuken ingericht om zelf Indische gerechten, Indische koekjes en sambals te produceren. De groentewinkel blijft Heezen ook trouw mede dankzij mevrouw Heezen. Door de toko sayur hebben we alles kunnen opbouwen het is echt een buurt winkel. Ook door het kundige en uitstekende personeel dat in de toko komt werken kan het succes niet bestaan van de zaak. De klanten komen al snel overal vandaan uit het gehele land, dit komt onder anderen door het brede en diepe assortiment aan Indische produkten.
1967Verhuizing naar Sluzenkamp
Vraag groeit

Het grootste probleem is echter dat veel Indische produkten / verse kruiden niet te verkrijgen zijn in Nederland. Vandaar dat Cor Heezen voor de verse groente en fruit eigen commissionairs in Indonesië en Thailand heeft. Eenmaal maar meestal tweemaal per week komt de verse handel aan op Schiphol. Niet alles word in de eigen toko verkocht, want in de loop der jaren is Heezen ook voor andere gaan importeren. Dat zijn grossiers maar ook andere toko’s en restaurant houders voornamelijk in de randstad.
1970Vraag groeit
Start catering

Ook ontstaat door de Indische keuken in de toko al snel de vraag naar catering. Op een goed moment kwam de vraag of er niet voor een trouwerij of verjaardagsfeestje een rijsttafel verzorgd kon worden. Ook bij deze service is het belangrijkste reclamemiddel weer mond-op-mond reclame. Catering. De Nederlandse mensen weten de toko ook te vinden dit omdat men de Indische keuken nog uit hun dienst tijd nog kennen de verhouding liggen dan zo 50-50 in de begin jaren 80’. Door de passie ontstaat er ook een toko met allerlei Indische accessoires. Met onder andere houtsnij werk, traditionele klederdracht en meubels.
1980Start catering
Contact & Openingstijden
Voor bestellingen en of andere vragen kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen.
Vestiging Rotterdam
Maandag | 13:00 – 18:00 |
Dinsdag | 09:00 – 18:00 |
Woensdag | 09:00 – 18:00 |
Donderdag | 09:00 – 18:00 |
Vrijdag | 09:00 – 18:00 |
Zaterdag | 09:00 – 17:00 |
Zondag | Gesloten |