Geschiedenis

De geschiedenis van Toko Heezen begint in 1950 als Cor & Henk Heezen gesteund door hun echtgenotes Nel en Ellie, aan de Putselaan 71 en 106, 2 groente winkels overnamen om naast de verkoop van aardappels, groente en fruit vanuit hun ventwagens wat meer vastigheid op te bouwen.

De firma Gebroeders Heezen ging uit elkaar toen Cor in 1956 in het nieuw te bouwen Zuidwijk aan de Schere 5 zijn eigen groente winkel opende.
Nel runde de winkel terwijl Cor met de groente wagen klanten in Blijdorp en Heijplaat afreed. De drie zonen en twee dochters werkten vanaf hun twaalfde zaterdags mee. In 1964 opende Cor senior een winkel op de Langehorst waar ook levensmiddelen werden verkocht. De winkel kreeg veel oosterse mensen binnen die om oosterse ingrediënten en specerijen vroegen. Cor sr. Ging zich daarop toeleggen, eerste een hoekje dat werd steeds meer & meer.’Cor schreef op wat toen opende Toko Cornel. Cornel, samentrekking van Cor en Nel,   maar ook Indonesische voor ‘hoekje’.

De eerste Rotterdamse toko met een verhoek en kant en klare producten was een feit. Cor en Nel reisden naar Indonesië om importzaken te regelen. Een medewerkster ging mee als tolk. De groente zaak aan de Schere werd verplaats naar de Langenhorst 247 en werd in 1980 overgenomen door de oudste zoon Theo. De toko werd in 1998 overgenomen door Theo, die samen met Cor, Henk en een aantal toegewijde medewerkers de toko hebben gemaakt tot wat het nu is.
Vanaf 1999 kwam ook de oudste zoon Paul in de zaak en heeft sinds een jaar de leiding overgenomen in de toko en is de derde generatie begonnen.

Selemate datang…..”tot ziens” in de toko